Tsoureki – pâine grecească de Paște

Ingrediente

  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 cană lapte călduț
  • 5 căni făină
  • 1 ½ linguri coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriță semințe de anason
  • 1 linguriță sare
  • 7 ouă mari
  • 6 linguri unt
  • 1 albuș

Pași

40'
30'
0
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea, restul de zahăr, coaja de lămâie și semințele de anason.
  • Peste amestecul cu făină se adaugă maiaua de la primul punct, 4 ouă și untul și se frământă bine.
  • Aluatul se așază într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă, acoperit, la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Cele 3 ouă rămase (puteți folosi mai multe, dacă doriți) se fierb și se vopsesc.
  • Aluatul se împarte în trei și fiecărei bucăți i se dă forma de sfoară de o lungime de circa 70 cm.
  • Cele trei bucăți de aluat se împletesc și împletitura se așază în tava de copt, în formă de cerc.
  • Ouăle vopsite se așază în pâine prin împletitură, apoi se lasă la odihnit pentru încă 30 de minute.
  • Aluatul se unge cu albușul bătut și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute, până pâinea devine aurie.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine