Tsoureki – pâine grecească de Paște

Ingrediente

  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 cană lapte călduț
  • 5 căni făină
  • 1 ½ linguri coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriță semințe de anason
  • 1 linguriță sare
  • 7 ouă mari
  • 6 linguri unt
  • 1 albuș

Pași

40'
30'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea, restul de zahăr, coaja de lămâie și semințele de anason.
  • Peste amestecul cu făină se adaugă maiaua de la primul punct, 4 ouă și untul și se frământă bine.
  • Aluatul se așază într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă, acoperit, la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Cele 3 ouă rămase (puteți folosi mai multe, dacă doriți) se fierb și se vopsesc.
  • Aluatul se împarte în trei și fiecărei bucăți i se dă forma de sfoară de o lungime de circa 70 cm.
  • Cele trei bucăți de aluat se împletesc și împletitura se așază în tava de copt, în formă de cerc.
  • Ouăle vopsite se așază în pâine prin împletitură, apoi se lasă la odihnit pentru încă 30 de minute.
  • Aluatul se unge cu albușul bătut și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute, până pâinea devine aurie.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept