Triunghiuri cu spanac

Ingrediente

  • Pentru aluat: 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 kg făină
  • 750 ml apă călduță
  • 220 ml ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • Pentru umplutură: 2 cepe tăiate mărunt
  • 1 kg de spanac curățat
  • 3-4 căței de usturoi zdrobiți
  • zeama de la o lămâie
  • 240 ml ulei de măsline
  • 1 lingură de pastă de ardei iute
  • 100 grame nucă prăjită și tăiată mai mare
  • sare, după gust

Pași

130'
25'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Adăugăm peste restul ingredientelor: făina, uleiul și sarea. Se amestecă bine și se frământă.
  • Se lasă la odihnit 10-15 minute.
  • Pentru compoziție: se spală spanacul și se lasă la scurs ceva timp.
  • Spanacul se freacă cu sare până toată apa iese din el. Se stoarce cu mâinile și se pune într-un bol.
  • Peste spanac se adaugă restul ingredientelor și se amestecă.
  • Aluatul nu trebuie lăsat la dospit pre mult, ci mai degrabă trebuie lăsat să se odihnească 10-15 minute.
  • Întindeți aluatul pe o suprafață netedă și tăiați bucăți în formă de pătrat. Luați câte o lingură din compoziție și așezați-o în mijlocul pătratului.
  • Apucați un colț al acestuia și acoperiți compoziția, aducând colțul în partea opusă, pentru a se forma triunghiul.
  • Așezați triunghiurile în tavă și lăsați-le la dospit 10 minute.
  • Ungeți-le apoi cu ulei de măsline.
  • Preîncălziți cuptorul la 180-200 de grade. Introduceți tava în cuptor pentru 20-30 de minute, până se rumenesc.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept