Scovergi

Publicat la 01.04.2019. de SPS

Ingrediente

  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 500 grame făină
  • 300 ml lapte
  • 25 grame unt topit
  • 20 grame zahăr
  • sare

Pași

140'
15'
0
0
  • Laptele se încălzește foarte puțin. Se adaugă sarea și jumătate din cantitatea de făină.
  • Acesta se amestecă cu drojdia până la omogenizare. Se acoperă cu o folie din plastic și se laă la loc călduț la dospit pentru 30 de minute.
  • După dospire, se adaugă restul de făină și untul topit. Se amestecă până la omogenizare.
  • Aluatul se lasă la dospit pentru 1 oră și jumătate, acoperit cu folie de plastic, la loc călduț.
  • După dospire, aluatul se așează pe masă și se unge cu ulei. Acesta se porționează în 8 bucăți.
  • Se acoperă cu un prosop curat. Se lasă la dospit alte 20 de minute.
  • Fiecare bucată se întinde cu podul palmei, concentrându-vă pe partea centrală, în așa fel încât marginile să rămână pufoase.
  • Pregătim un tuci sau o cratiță și punem o cantitate semnificativă de ulei. Așezăm fiecare scoveargă și o lăsăm la prăjit câte 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Se servește cu brânză, zahăr sau dulceață. Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept