Rulouri de paine cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru aluatul pufos:
  • un pachet (25 de grame) drojdie proaspătă ”Secretul Bunicii”
  • 3/4 căni de apă călduță
  • 1/2 căni de făină
  • Pentru aluatul propriu-zis:
  • tot aluatul pufos
  • 3/4 căni de iaurt simplu cu vanilie
  • 8 linguri de unt nesărat
  • 2 ouă mari bătute
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 linguri de sare
  • 5 căni de făină
  • gălbenuș de ou bătut pentru uns.
  • zahăr pudră
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • Umplutură de brânză cu lămâie
  • 2/3 căni de cremă de brânză dulce, moale
  • 1/4 căni de zahăr
  • 1/4 cești de smântână
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie proaspătă
  • 1/4 căni de făină
  • 1/2 căni de cremă de lămâie

Pași

205'
30'
0
0
  • Într-un bol de dimensiune medie, amestecați ingredientele pentru aluatul pufos superior și amestecați bine. Acoperiți și lăsați la odihnit 10-15 minute până se mai umflă.
  • În bolul de mixer răsturnați primul aluat și adăugați: iaurtul, ouăle, untul și esența de vanilie. Adăugați 562 grame de făină și mixați cu paletele până când aluatul devine aspru și mat. Schimbați cu cârligul de aluat sau frământați cu mâna și mixați la viteză medie (2) până ce aluatul devine fin și ferm (aproximatic 6-8 minute). Adăugați mai multă făină dacă este necesar.
  • Ungeți un bol cu unt, grăsime, ulei sau margarină și puneți aluatul în bol. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 60-90 de minute, la temperatura camerei. La final, aluatul trebuie să fie pufos și aproape dublat.
  • Până ce aluatul crește preparați umplutura. Puneți toate ingredientele, cu excepția cremei de lămâie, într-un bol și mixați până ce ingredientele sunt încorporate într-o cremă fină. Puneți deoparte crema și crema de lămâie până ce trebuie să umpleți rulourile.
  • După ce aluatul s-a umflat, dați deoparte folia de plastic sau cârpa cu care a fost acoperit. Presați gentil pe acesta până se dezumflă. Despărțiți aluatul în două. O jumătate o acoperiți și o puneți deoparte. Așezați jumatatea pe o bucată de hârtie de copt și întindeți aluatul într-un dreptunghi de 10x15. Presați pe lungime aluatul de așa natura încât să formați 3 bucăți egale. Umpleți fiecare parte pe jumătate cu cremă de brânză iar cealaltă jumătate cu cremă de lămâie. Aveți grijă să lăsați 1cm distanță între părțile umplute cu cremă și în exterior.
  • Pentru a forma împletitura de deasupra: tăiați pe lateral, deasupra linilor exterioare, având grijă să aveți același număr de tăieturi pe fiecare parte. Începând din partea stângă, prindeți tăietura de deasupra și trageți pe deasupra umpluturii pe diagonală. Repetați și cu cealaltă parte superioara a aluatului. Câte o fâșie pe rând. Aveți grijă ca fâșiile de aluat sa se intersecteze. Continuați până formați o frunză din împletitură.
  • Repetați tot procesul cu a doua parte de aluat. Acoperiți pâinile și lăsați la umflat timp de 45 - 50 de minute, până devin pufoase.
  • Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C. Ungeți pâinicile cu albușul de ou, 2 linguri de apă călduță și un praf de sare. Presărați zahăr pudră. Dați la copt 25-30 de minute, până când aluatul este maron-auriu. Lăsați la răcit 15-20 de minute înainte de servire.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept