Rulouri cu scorțișoară și cremă de brânză

Publicat la 24.05.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 4 căni de făină
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 cană de apă
  • 6 linguri de unt sau margarină
  • 1 ou
  • 1 linguriță de colorant alimentar roșu
  • Umplutură
  • 1/3 ceașcă de zahăr
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 5 linguri de unt sau margarină înmuiată
  • Glazura din cremă de brânză
  • 85 de grame de cremă de brânză
  • 2 linguri de unt sa margarină înmuiată
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1-2 linguri de lapte

Pași

40'
30'
0
0
  • Combinați 2 linguri de făină, zahărul, sarea, drojdia nedizolvată și pudra de cacao într-un bol de mixer și amestecați până se omogenizează. Dați apa și untul la încălzit. Untul nu trebuie să fie topit. Turnați mixtura de apă și unt în peste amestecul de făină împreună cu colorantul alimentar și oul.
  • Amestecați timp de 2 minute la viteză medie. Adăugați încă o cană de făină și bateți pentru încă două minute la viteză mare. Ocazional curățați pereții bolului. La final, cerneți destulă făină pentru a face o bilă din aluat.
  • Pe o suprafață dată cu făină întindeți aluatul până ce devine fin și elastic. Aluatul este gata dacă atunci când presați ușor cu două degete în el își revine la forma inițială. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 15 minute.
  • Pentru umplutură amestecați pudra de cacao, zahărul și scorțișoara într-un bol.
  • Modelați aluatul înt formă de dreptunghi. Ungeți interiorul cu cele 5 linguri de unt înmuiat și apoi presărați amestecul de zahări, cacao și scorțișoară pe deasupra. Rulați aluatul strâns, începând de la cea mai lungă latură. Presați marginile pentru a sigila. Tăiați aluatul în 12 părți egale. Așezați rulourile într-o tavă de prăjituri unsă, acoperiți și lăsați la crescut în jur de 45-50 de minute până se dublează în volum.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 de grade C și dați rulourile la copt pentru 25-28 de minute sau până ce aluatul este maroniu-auriu. Lăsați la răcit 15 minute.
  • Pentru glazură amestecați ingredientele într-un bol și amestecați până compoziția este cremoasă. Cel mai bine este să începeți cu lingura de lapte pentru a mai adăuga pe parcurs dacă este necesar. Turnați deasupra rulourilor înainte de a servi.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept