Rulouri cu portocale

Publicat la 19.02.2018. de SPS

Ingrediente

  • Pentru aluat: o cană lapte călduț
  • 1/3 cană apă călduță
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri zahăr tos
  • 450 grame făină
  • 1 linguriță sare
  • Pentru umplutură: 3 linguri unt
  • 200 grame dulceață/marmeladă de portocale
  • ¼ linguriță sare
  • 100 grame zahăr brun
  • Pentru topping: 3 linguri smântână lichidă pentru gătit
  • 125 grame zahăr pudră
  • 2 lingurițe de coajă de portocală rasă

Pași

60'
25'
0
0
  • Dizolvați drojdia în apa călduță, alături de o lingură de zahăr și lasați la crescut pentru 10 minute.
  • Amestecați făina cu restul zahăr, cu sarea, laptele și maiaua de la punctul anterior.
  • Frământați aluatul și lăsați-l la crescut pentru o oră.
  • Pentru umplutură, amestecați untul cu marmalada sau dulceața și sarea.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 20 x 40 cm.
  • Pe foaia de aluat întindeți compoziția pentru umplutură uniform, lăsând liberi câte 1-1,5 cm pe margini, apoi presărați zahărul brun
  • Rulați aluatul cât mai strâns și tăiați-l în 11-12 felii egale.
  • Așezați rulourile obținute în tava de copt unsă cu puțin ulei și lăsațile la crescut pentru încă jumătate de oră.
  • Coaceți rulourile pentru 20-25 de minute sau până încep să se rumenească, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
  • Amestecați bine toate ingredientele pentru topping.
  • Lăsați rulourile să se răcească în tavă pentru 5 minute și turnați topping-ul peste ele.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept