Rulouri cu mere și caramel sărat

Ingrediente

  • Pentru aluat: 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 ml lapte gras
  • 25 grame unt
  • 500 grame făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei
  • Pentru umplutură: 200 grame zahăr
  • 1 lingură apă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 3 mere tocate
  • 1 linguriță sare de mare

Pași

45'
30'
0
0
  • Dizolvați drojdia în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Restul de lapte se încălzește într-o crăticioară alături de unt și se ține pe foc până se topește untul.
  • Se amestecă făina cu sarea și maiaua de la primul punct până la omogenizare, apoi se adaugă compoziția de lapte și unt.
  • Se frământă bine și se lasă la crescut într-un vas uns cu o lingură de ulei, pentru circa o oră.
  • Pentru umplutură, zahărul și apa se încălzesc bine într-o craticioară, până zahărul se topește și devine caramel.
  • Frișca se încălzește puțin și o treime din ea se adaugă peste caramel. Când se oprește din bolborosit, se adaugă și restul de frișcă și se bate alături de sare.
  • Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară, peste el se întinde jumătate din crema de caramel și se presară merele tocate.
  • Se rulează într-un cilindru și se taie în felii de circa 4 centimetri.
  • Rulourile obținute se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă 30 de minute.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 25-35 minute sau până se rumenesc.
  • Se lasă puțin la răcit și peste ele se toarnă restul de cremă de caramel.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept