Rulouri cu cremă de brânză și bombonele curcubeu

Publicat la 07.04.2017. de Madalin Catu
Tags: Madalin Catu, SPS,

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 căni de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • 67.5 drojdie prospătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 cană de margarină sau unt
  • 1 ou
  • 1/4 cană de bombonele colorate
  • Umplutură
  • 1/3 cană de unt sau margarină topit
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 3 linguri de zahăr
  • Glazura din cremă de brânză
  • 57 de grame de grame de cremă de brânză înmuiată
  • 1 lingură de margarină sau unt înmuiat
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 lingură de bombonele colorate

Pași

45'
30'
0
0
  • Într-un bol mare pentru mixer amestecați: 2 căni de făină, zahărul, sarea și drojdia apoi amestecați până devin omogene. Combinați untul și laptele într-un bol termorezistent pentru microunde si dați la cuptorul cu microunde, setat pe cea mai mare putere, timp de 15 minute până este călduț, dar nu fierbinte la atingere (untul nu o să fie complet topit). Adăugați oul și făina în mix.
  • Bateți compoziția cu mixerul timp de două minute la viteză medium. Aveți grijă să curățați marginile ocazional. Mai adăugați o cană de făină și mixați timp de încă două minute la viteză mare. Turnați în compoziție 1/4 din bombonelele colorate. După ce ați terminat de mixat cerneți făină până ce aluatul prinde forma unei bile.
  • Bateți aluatul pe o suprafață dată cu făină până ce aluatul este moale și elastic (își revine la forma inițiala dacă presați cu degetele în acesta) aproximativ 6-8 minute. Acopriți și lăsați la crescut timp de 10-20 de minute.
  • Tăiați aluatul în 36 de bucăți. Amestecați untul topit și vanilia. Înmuiați jumătate din rulou în unt topit apoi treceți. Repetați cu fiecare bucată. Așezați jumătate din rulouri, una peste cealaltă, într-o tavă cu tub bine unsă. Presărați peste rulouri jumătate din zahăr, apoi puneți restul de rulouri. Repetați cu celelalte jumătați de zahăr și rulouri. Turnați untul rămas peste rulouri. Acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut timp de 45 de minute, până se dublează mărimea
  • Dați la cuptor pentru 35-40 de minute, până ce rulourile sunt de culoarea auriu-maroniu, la 190 de grade C. Lăsați 5 minute la răcit apoi întoarceți tava peste un platou.
  • Pentru glazură amestecați crema de brânză, laptele, extractul de vanilie, zahărul pudră și untul într-un bol de mărime medie. Amestecați cu mixerul până compoziția devine o cremă. Adăugați peste rulouri cât sunt încă fierbinți.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept