Rulouri cu cartofi si rozmarin

Publicat la 23.01.2018. de SPS

Ingrediente

  • 280 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 cană de fulgi de cartofi
  • 2 inguri de lapte praf
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • 1/2 linuriță de sare
  • 3 căni de făină
  • 3 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou bătut
  • Rozmarin uscat

Pași

20'
16'
0
0
  • În mașina de pâine puneți făina, apa, uleiul, fulgii de cartofi, laptele praf, sarea, zahărul, rozmarinul și drojdia. Aveți grijă să respectați ordinea de adăugare a ingredientelor indicată de manualul de utilizare. Setați pe programul de preparare a aluatului. După terminarea programului, scoateți aluatul, loviti-l și lăsați-l la dospit pentru 10 minute.
  • Împărțiți aluatul în 12 porțiuni. Modelați fiecare parte în formă de sfoară cu dimensiunea de 25 de cm. Încovrigați aluatul, la sfârșit ar trebui să arate ca o bobină sau ca o buclă dublă. Capătul rămas în afară, îl trageți sub buclă. Presați cu degetele pentru a lipii capătul de restul aluatului. Repetați cu toate cele 12 părți. Într-o tavă unsă sau tapetată în folie de copt, așezați rulourile, acoperiți-le și lăsați-le la dospit până li se dublează volumul.
  • Ungeți partea superioară a aluatului cu ou și presărați rozmarin uscat.
  • Dați la cuptor pentru 13-15 minute, la 190 de grade C. Lăsați la răcit 10 minute înainte de a servi.

Bonus

Pentru prepararea acestei rețete este necesară mașina de pâine.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept