Rulouri cu caramel si nuci

Publicat la 17.02.2017. de SPS

Ingrediente

  • Aluat:
  • 875 grame de făină
  • între 13 grame și un pachet întreg (25 grame) de drojdie proaspătă ”Secretul Bunicii”
  • ½ ceașcă de zahăr
  • 1½ lingură de sare
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă
  • 9 linguri de unt sau margarină (aproximativ 120 de grame)
  • 2 ouă
  • Umplutură:
  • 50 de grame de zahăr
  • 50 de grame de zahăr brun
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 60 de grame de unt sau margarină
  • Glazură:
  • Jumătate de pachet de unt (150 de grame) sau margarină
  • ⅔ cană de zahăr brun
  • 6 linguri de sirop de glucoză
  • ⅔ cană de nuci tăiate

Pași

180'
25'
0
0
  • Într-un bol se amestecă: 3 căni de făină, drojdia, ½ cană de zahăr și sarea.
  • Într-un ibric sau tigaie pentru sos se pun la încălzit laptele, untul și apa până se încălzesc. Dacă aveți un termometru pentru gătit ar trebui să arate, la final, temperatura compoziției ca fiind 59 de grade.
  • Turnați amestecul de lapte, apă, unt în compoziția din bol. Adăugați și ouăle. Mixați la viteză minimă până când devine o compoziție umedă și moale. Mai mixați la viteză medie încă 3 minute.
  • Îndepărtați bolul de mixer. Frământați cu mâna în timp ce cerneți restul de făină. Frământați până ce devine un aluat fin.
  • Mutați aluatul pe o suprafață peste care ați turnat făină. Întindeți aluatul timp de 5-8 minute, până devine elastic și fin.
  • Ungeți un bol cu ulei și mutați aluatul în el. Ungeți partea superioară a aluatului cu ulei sau unt. Acoperiți și lăsați la odihnit până i se dublează volumul. Puteți verifica dacă este gata apăsând cu degetele în aluat. Dacă urma degetelor rămâne în aluat, atunci este gata de folosit.
  • Cât aluatul se umflă, preparați umplutura. Într-un bol amestecați: ¼ din cana de zahăr normal și zahărul brun. Adăugați și scorțișoara. Puneți deoparte.
  • Pentru glazură: se adaugă intr-o tigaie de sos se adaugă untul, zahărul brun și siropul de glucoză. Amestecați la foc mic până ce devine o compoziție omogenă și densă.
  • Ungeți cu ulei, unt, margarină sau grăsime două tăvi de prăjitură cu dimensiunea de 35x 23 cm și turnați glazura în acestea. Presărați nucile.
  • Tăiați în două aluatul. Pe o suprafață pe care ați pus făină întindeți aluatul în forma unui dreptunghi de 38x23 cm. Presărați jumătate din castronul de umplutură. Prindeți de partea mai scurtă și rulați strâns aluatul. Sigilați prin a presa marginea ruloului, acolo unde îmbină fâșiile de aluat. Mutați aluatul în tigaia cu glazură și alune. Acoperiți și lăsați la odihnit la cald. Aluatul este gata când, după ce apăsați, rămân urmele degetelor în acesta. Repetați cu cealaltă jumătate.
  • Preîncălziți cupotorul la 175 de grade celsius. Dați la cuptor tăvile de prăjitură pentru 20-25 de minute până ce aluatul devine maron-auriu.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept