Ruladă cu mac

Publicat la 04.04.2019. de SPS

Ingrediente

  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 550 grame făină
  • 200 ml lapte
  • 200 grame unt
  • 70 grame zahăr
  • 100 grame smântână
  • 2 gălbenușuri
  • Cremă: 200 grame mac
  • 150 grame zahăr
  • 70 ml lapte
  • 2 albușuri

Pași

90'
40'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Cât timp drojdia stă deoparte, adăugăm în alt bol laptele, untul topit, zahărul, smântâna și gălbenușurile.
  • După ce ingredientele se omogenizează, se adaugă peste și drojdia.
  • Aluatul se lasă la loc cald, acoperit cu un prosop curat. Se lasă la dospit oră și jumătate.
  • Între timp, începeți să pregătiți umplutura. Pregătiți laptele și zahărul într-un ibric și puneți-l pe foc.
  • După ce zahărul se topește, adăugați macul și mai lăsați-l puțin pe foc. Stingeți focul și lăsați compoziția la răcit.
  • Bateți albușurile spumă. După ce compoziția cu macul s-a răcit, amestecați cu albușurile.
  • Pregătiți o tavă și așezați peste o foaie de copt. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Aluatul preparat îl împărțiți în 4. Se ia fiecare fâșie, se adaugă peste compoziția de mac și se rulează.
  • Bateți 1 gălbenuș cu câteva linguri de lapte și ungeți fiecare ruladă înainte de a le băga la cuptor. Coaceți timp de 30-45 de minute. Poftă mare!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept