Purceluși

Publicat la 13.02.2018. de SPS
Tags: gogosi, porcusori, SPS,

Ingrediente

  • 500 grame făină
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 ouă întregi și 1 gălbenuș
  • 80 grame unt
  • 250 ml lapte
  • 80 grame zahăr
  • 2 linguri rom
  • coaja de la o lămâie
  • puțină sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru decor
  • 1 borcan gem de caise
  • puțin marțipan alb

Pași

75'
30'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în 100 ml lapte călduț și se lasă la crescut pentru 10 minute.
  • Restul de lapte se fierbe și în el se topește zahărul, untul, sarea și romul. Se amestecă bine și cu coaja de lămâie și se lasă la răcorit.
  • Făina se pune într-un bol mare și peste ea se adaugă maiaua de la punctul 1, compoziția de la punctul 2, 2 ouă și încă un gălbenuș.
  • Se frământă aluatul și se lasă la crescut pentru o oră.
  • Aluatul se întinde într-o foaie de un centimetru grosime.
  • Cu ajutorul unor forme de tăiat sau a unor pahare de dimensiuni diferite se taie 20 de cercuri mari, 20 de cercuri mai mici și 40 de triunghiuri pentru urechi. În cercurile mici se fac câte două găurele.
  • Se așază cercurile mici și triunghiurile peste cercurile mari, astfel încât să formăm porcușorii (ca în imagine) și se lipesc cu ajutorul unui ou bătut.
  • Se prăjesc în uleiul bine încins până se rumenesc.
  • Din marțipan se fac ochii porcușorilor și se pudrează cu zahăr.
  • Se servesc cu gem de caise alături.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept