Pretzels

Publicat la 26.11.2015. de SPS
Tags: covrig, covrigi, SPS,

Ingrediente

  • 500 grame făina
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 270 mililitri apă călduță
  • 30 mililitri unt topit
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 6 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 litru apă fiartă
  • mac, susan, sare (dupa preferință)

Pași

45'
20'
0
  • Se amestecă drojdia cu apa călduță si cu zahărul și se lasă la crescut pentru câteva minute.
  • Faina se cerne si se amestecă cu drojdia dizolvată și untul topit.
  • Compoziția obținută se frământă 10-15 minute și se lasă la crescut aproximativ o oră într-un loc călduros.
  • După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe blatul de lucru și se împarte în 10-12 biluțe (în funcție de cât de mari vreți să fie covrigii).
  • Se rulează fiecare biluță până când se obține un șnur cu marginile mai subțiri decât centrul.
  • Se trec marginile una peste alta, după care se unesc cu mijlocul mai gros.
  • Se pune 1 litru de apă la fiert și în momentul în care dă in clocot, se adaugă și bicarbonatul de sodiu.
  • Se adaugă rând pe rând covrigii în apă, însa nu mai mult de jumătate de minut (nu trebuie decât să se umfle puțin).
  • Se scot covrigii în tava în care se vor băga la cuptor.
  • Se presară deasupra sare, mac sau susan, după preferințe.
  • Se bagă la cuptorul preîncalzit pentru 15-20 minute la 220 grade.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine