Prăjitură tradițională cu nuci

Publicat la 28.02.2018. de SPS

Ingrediente

  • 500 grame făină
  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 400 ml lapte călduț
  • 2 ouă
  • 60 grame unt
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 grame nucă măcinată
  • 100 grame zahăr tos

Pași

40'
30'
0
  • Dizolvați drojdia în laptele călduț și lăsați la crescut pentru 10-15 minute.
  • Puneți făina într-un bol mare, faceți o gropiță în mijlocul ei unde adăgați maiaua de la punctul anterior pe care o amestecați cu puțină făină.
  • Adăugați untul și ouăle și amestecați bine, apoi frământați până la obținerea unui aluat neted.
  • Așezați aluatul într-un vas uns cu puțin ulei, acoperiți și lăsați-l la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Puneți uleiul într-o farfurie adâncă și zahărul și nucile amestecate într-o alta.
  • Rupeți bucați de diametru circa 7 cm din aluat și treceți-le prin ulei, apoi prin zahărul amestecat cu nucă.
  • Așezați-le într-o tavă cu hârtie de copt, astfel încât să fie inghesuite.
  • Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
  • Se servește călduță sau rece.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine