Prăjitură cu rubarbăr și pere

Publicat la 17.07.2017. de SPS

Ingrediente

  • 20 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 120 grame de unt
  • 3 căni de făină
  • 30 grame de zaharoză
  • 120 ml lapte
  • o portocală rasă
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • Umplutura de Rubarbă și Pere
  • 300 grame de rubarbăr tăiat fin
  • 2 pere tari, curățate bine și tăiate fin
  • 1/4 ceașcă de zaharoză
  • 1 lingură de suc de portocale
  • 2 lingurițe de gem de zmeură
  • Glazură
  • 50 grame de zaharoză
  • Sucul de la o jumătate de portocală
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 3 linguri de zahăr pudră

Pași

30'
30'
0
0
  • Într-o tigaie de sos topiți untul pe foc mic, după ce untul este complet topit, adăugați lapte și lăsați pe foc până ce se încălzește, aveți grijă ca laptele să nu dea în foc.
  • Într-un bol de mixer adăugați făina, drojdia, portocala rasă și zaharoza, apoi formați o gaură în centrul amestecului. Adăugați în centrul amestecului, în gaura formată, laptele, oul și gălbenușul de ou. Frământați câteva minute, până când devine un aluat fin.
  • Ungeți un bol cu unt și transferați aluatul în acesta. Acoperiți și puneți bolul într-un loc cald. Lăsați aluatul la dospit până își dublează volumul, aproximativ 1h. La final, aluatul nu o să fie ferm ci moale.
  • Pe o suprafață dată cu făină frământați și întindeți aluatul până ce are forma unui dreptunghi. Mutați aluatul pe o tavă tapetată în hârtie de copt. Întindeți gemul de zmeură și puneți aluatul deoparte pentru moment.
  • Într-o tavă așezați rubarbărul pe un singur strat, presărați cu zaharoză și dați la cuptor la 180 grade C până ce se rumenește, aproximativ 5 minute. Lăsați la răcit. După ce s-a răcit rubarbărul, amestecați-l într-un bol cu restul ingredientelor.
  • Întindeți umplutura în interiorul alautului, lăsând 5 cm liberi înspre margini, pe lungime. Tăiați aluatul dinspre margini spre centrul dreptunghiului, pe orizontală, lăsând o distanță de 3 cm între tăieturi. Aveți grijă să nu tăiați și centrul dreptungiului. La final, uniți două câte două fâșiile rezultate și presați bine cu degetele deasupra pentru a le uni. Acoperiți cu o cârpă și lăsați la dospit, într-un loc cald pentru 30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și dați la copt pentru 25-30 de minute. Lăsați la răcit 15 minute înainte de a servi.
  • Până când este gata prăjitura, pregătiți glazura. Într-o tigaie pentru sos adăugați zaharoza, vanilia, sucul de portocala și 50 ml de apă și lăsați să fiarbă la foc medium până se dizolvă tot zahărul. Adăugați rubarbărul și fierbeți până când acesta este translucid și sucul a devenit sirop, 4-5 minute. Strecurați mixtura într-un bol. Adăugați mixului cele 3 linguri de zahăr pudră și amestecați bine. Dacă siropul este prea dens puteți să îi mai adăugați puțină apă pentru a vă ușura întinderea lui. Când prăjitura este gata, întindeți siropul peste aceasta.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept