Prăjitură cu mere

Publicat la 05.11.2018. de SPS

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1/2 cană apă
  • 1/4 cană lapte
  • 3/4 pachet unt
  • 4 ouă
  • 3 căni făină
  • 1/2 lingură sare
  • 1/4 lingură zahăr
  • 14 grame drojdie proaspata Secretul Bunicii
  • Pentru compoziție: 4 căni de mere decojite și mărunțite
  • 1/2 cană nuci pisate
  • 1/3 cană zahăr
  • 1/4 cană unt topit
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță joajă de lămâie
  • Pentru sosul de unt: 1 cană zahăr
  • 1/2 cană unt
  • 1/2 cană cremă de lapte pentru cafea
  • esență de vanilie

Pași

90'
40'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Conbinați apa, laptele și untul, toate călduțe.
  • Amestecați cu mixul de drojdie. Adăugați ouăle. Amestecați încet, până se omogenizează compoziția. Bateți apoi mai tare.
  • Adăugați treptat restul de făină, până totul se transformă într-un aluat pufos.
  • Așezați aluatul într-un bol tapițat cu ulei. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l 30 de minute la dospit la loc călduros.
  • Pentru compoziția de mere, amestecați toate ingredientele. Lăsați-o de o parte.
  • Luați aluatul și întindeți-l în tava tapițată. Peste puneți compoziția de mere și lăsați să se incorporeze 10 minute.
  • Introduceți în cuptor tava și coaceți pentru 30-40 de minute la 180 de grade, până se rumenește.
  • Pentru sosul de unt, amestecați zahărul, untul și crema de lapte, apoi esența de vanilie. După coacere, turnați sosul peste prăjitură si serviți-o caldă.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept