Prăjitură cu lămâie, iaurt grecesc și lavandă

Publicat la 20.06.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 2 căni de făină
  • 17 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 cană de unt înmuiat
  • 1 ceașcă de zahăr
  • 3 ouă
  • 3/4 cană de iaurt grecesc
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură de lavandă uscată
  • Glazura
  • 1/4 cană de zahăr pudră
  • 2 linguri de lapte
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Pași

10'
35'
0
0
  • Preîncălziți cuptorul la 162 de grade C
  • Într-un bol adăugați sarea, făina și drojdia. Puneți deoparte pentru moment.
  • Într-un bol, mediu, de mixer turnați untul înmuiat și amestecați la viteză medie timp de 7 minute până ce devine ca o cremă. Incorporați zahărul, amestecând constant. La final, puneți ouăle, câte unul pe rând, amestecând constant.
  • Cerneți amestecul de sare, drojdie și făină în compoziție, alternând cu iaurtul grecesc. După ce compoziția devine omogenă adăugați sucul de lămâie, coaja de lămâie și esența de vanilie. Presărați lavanda uscată și amestecați bine.
  • Ungeți o tavă și așezați aluatul în aceasta. Acoperiți și lăsați 10-15 minute la dospit, într-un loc uscat.
  • Dați la cuptor pentru 35 de minute sau până ce aluatul devine maroniu pe margini.
  • Pentru glazură amestecați bine ingredientele. Turnați glazura peste prăjitură după 5 minute de la scoaterea din cuptor.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept