Prăjitură cu dovleac

Publicat la 28.05.2018. de SPS

Ingrediente

  • 3 ¼ căni făină
  • 3 căni zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ½ lingurițe sare
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ dovleac mare
  • 2/3 căni apă
  • 1 cană ulei
  • 4 ouă
  • ½ cană nuci pisate ușor

Pași

10'
60'
0
  • Tapițați tava/tăvile. Preîncălzim cuptorul la 175 grade C.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Amstecați într-un bol drojdia cu sarea, zahărul, nucșoara, scorțișoara și făina.
  • Adăugați dovleacul, apa, uleiul, ouăle și nucile.
  • Amestecați bine până se omogenizează compoziția. Se toarnă în tavă/tăvi.
  • Puteți adăuga stafide, fructe confiate sau nuci deasupra, după preferințe.
  • Coaceți pentru aproximativ 1 oră.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine