Prăjitură cu cremă de unt pentru cafea

Publicat la 26.07.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 99 grame de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 57 grame de unt nesărat
  • 2 linguri de apă rece
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 25.51 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 504 de grame de făină
  • Glazură
  • 71 grame de zahăr brun
  • 57 de grame de unt nesărat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 85 grame de făină
  • Umplutură
  • 28 grame de făină
  • 170 ml de lapte
  • 113 grame de unt nesărat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2/3 cană de zahăr pudră

Pași

30'
38'
0
0
  • Într-un bol amestecați sarea, untul și zahărul. Încălziți laptele și turnați peste mix, amestecați până când zahărul este dizolvat și untul complet topit. Încorporați în amestec ouăle, apa, esența de vanilie și amestecați bine. La final adăugați drojdia, 1/2 cană de făină, amestecați bine până când devine un amestec umed și lipicios. Acoperiți și lăsați la răcit 30 de minute.
  • Adăugați treptat restul de făină, începeți cu 1/2 cană și amestecați bine, apoi turnați 3/4 cană de făină și amestecați la viteză medie timp de 6-8 minute. Aluatul ar trebui să fie lipicios, moale și fin la atingere. Acoperiți și lăsați la dospit , într-un loc cald, 120 de minute, până își dublează volumul.
  • Pentru glazură amestecați ingredientele cu o furculiță sau cu mâna până când compoziția se sfărâmă. Acoperiți și lăsați deoparte pentru moment.
  • Loviți aluatul pentru a îl dezumfla. Pe o suprafață dată cu făină întindeți aluatul până ce reușiți să îl modelați în formă de bilă. Mutați aluatul într-un bol de 25 cm înălțime uns. Acoperiți aluatul cu o folie de plastic unsă și lăsați la dospit încă 45 de minute sau până când crește puțin peste buza bolului. Cât timp crește aluatul preîncălziți cuptorul la 190 de grade C.
  • Mutați aluatul într-o tavă rotundă unsă și dați la cuptor pentru 45-50 de minute. Verificați dacă este gata prin a introduce un varf de cuțit în centrul prăjiturii, daca iese curat atunci puteți scoate prăjitura din cuptor. Lăsați la răcit 10 minute în tavă apoi transferați și lăsați prăjitura să se răcească de tot.
  • Cât timp se răcește prăjitura faceți umplutura. Într-o tigaie pentru sos sau cratiță puneți făina și turnați laptele, puțin câte puțin, amestecând constant până ce devine o mixtură solida. Lăsați la fier pe foc medium spre mic până când sosul de îngroașă. Dați de pe foc și lăsați la răcit. Într-un bol de mixer amestecați zahărul și untul până când devin o spumă pufoasă. Adăugați esența de vanilie în compoziție și amestecați bine. Turnați spuma de unt și zahăr în mixul de lapte și făină.
  • Tăiați prăjitura răcită în două și pe partea inferioară adăugați umplutura. Așezați partea superioară peste. Acoperiți prăjitura și dați la frigider minimum 30 de minute înainte de a servi.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept