Prăjitură cu cireșe și ciocolată

Publicat la 28.07.2017. de SPS

Ingrediente

  • 326g făină
  • 28g de lapte praf cu saturație de grăsimi mică
  • 35g zahăr granulat
  • 1/4 linguriță de sare
  • 25 de grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 3 ouă mari + un gălbenuș de ou, albușul se păstrează pentru glazură
  • 57 ml de apă călduță
  • 113 grame de unt, de preferat la temperatura camerei
  • Umplutură
  • o tabletă de ciocolată neagră dulce sau o tabletă de ciocolată cu lapte rasă
  • 113 grame de cireșe confiate
  • 113 grame de zahăr alb
  • Umplutură 2
  • 39 grame de zahăr alb
  • 11g de pudră de caco

Pași

15'
55'
0
0
  • Amestecați ingredientele pentru aluat într-un bol de mixer și mixați la viteză medie până ce devine lipicios, moale și fin sau adăugați în mașina de pâine și setați ciclul pentru creare de aluat. Dacă folosiți mașina de pâine adăugați din timp ciocolata și cireșele. Dacă folosiți mixerul întindeți aluatul timp de 15 minute pe o suprafață dată cu făină și modelați aluatul într-o sferă, o să fie foarte lipicios, apoi adăugați ciocolata și cireșele. La final, acoperiți aluatul și lăsați-l la crescut timp de o oră. Transferați aluatul într-un bol uns, acoperiți cu o folie de plastic unsă și dați la frigider pentru câteva ore sau lăsați-l peste noapte. Dacă faceți aluatul la mașina de pâine doar acoperiți în folie de plastic unsă și dați la frigider.
  • Scoateți aluatul de la frigider și puneți pe o suprafață cu făină. Modelați aluatul într-un cilindru de 60 cm. Apoi presați aluatul pentru a îl aplatiza.
  • Amestecați zahărul și pudra de cacao, ungeți cu lapte călduț sau apă aluatul și presărați amestecul pe lung. Rulați aluatul într-un cilindru foarte lung.
  • Transferați aluatul într-o tavă de copt rotundă unsă, așezați cu grijă cilindrul în formă de cerc și presați capetele unul peste celălalt. Acoperiți și lăsați aluatul la dospit 120 de minute până ce devine pufos. Către finalul celor 2 ore preîncălziți cuptorul la 176 de grade C.
  • Ungeți aluatul cu albușul de ou și presărați zahăr pudră sau candel peste.
  • Dați prăjitura la cuptor pentru 20 de minute apoi acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați în cuptor încă 30-35 de minute până când aluatul devine brun-auriu. Scoateți prăjitura și lăsați la răcit 10 minute în tavă apoi transferați pe un grătar sau într-un alt recipient și lăsați până se răcește de tot.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept