Prăjitură cu ciocolată și caramel

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 căni de făină
  • 28 de grame de drojdie Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3/4 cană de lapte cald
  • 1/4 ceașcă de unt topit
  • 1 ou
  • 1 pungă de caramele sau sos de caramel
  • Topping
  • 1/4 ceașcă de zahăr brun
  • 1/4 cană de făină
  • 2 linguri de unt
  • 1/4 ceașcă de fulgi de ciocolată sau o tabletă de ciocolată rasă.
  • 1 lingură de lapte

Pași

20'
30'
0
0
  • Într-un bol de mixer amestecați drojdia nedizolvată, sarea, zahărul și făina. Adăugați oul, laptele și untul și bateți până ce compoziția devine un aluat fin. Puneți zece caramele deoparte, pentru mai târziu. Restul caramelelor le tăiați mărunt și le turnați în compoziție și amestecați bine. Ungeți o tavă de copt de 30x30 cm.
  • Într-un bol mic combinați zahărul brun și făina. Tăiați untul în bucăți mici și amestecați cu făina și zahărul. Puneți și fulgii de ciocolată sau ciocolata rasă. Presarați conținutul pe deasupra aluatului de prăjitură. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 și dați prăjitura la cuptor timp de 25-30 de minute sau până ce prinde culoarea maroniu-aurie.
  • Puneți cele zece caramele într-un bol cu o lingură de lapte și dați la cuptorul cu microunde până ce caramelele se topesc. Turnați peste prăjitură. Daca doriți pentru aspect puteți să mai puneți ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată pe deasupra.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept