Prăjitură cu alune și sirop de arțar caramelizat

Publicat la 08.03.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 1/2 cană de apă călduță
  • 2 pachete (50 grame) de drojdie proaspătă „Secretul Bunicii”
  • de la jumătate de kilogram de făină până la 1 kilogram de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1linguriță de sare
  • 1/2 cană de lapte
  • 6 linguri unt sau margarină
  • 1/4 Corn Syrup
  • 2 ouă
  • Umplutură
  • 1 un pachet de mascarpone
  • 2 linguri de unt sau margarină înmuiate, nu topite.
  • 1/4 cană zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Topping de sirop de arțar caramelizat
  • 1/4 cană de unt
  • 1 ceașcă zahăr brun
  • 1/4 cană de sirop de arțar
  • 3/4 cană de alune tăiate

Pași

30'
35'
0
0
  • Într-un bol mic puneți drojdia în apă călduță să se înmoaie. Într-un bol mare în care puteți folosi mixerul. Puneți 3 căni de făină, sarea și zahărul. Într-un ibric sau oală pentru sos adăugați laptele, untul și corn syrup până se încălzesc - untul nu trebuie să se topească. Adăugați mixul cald împreună cu ouăle și drojdia înmuiată peste făină. Mixați la viteză medie timp de 2 minute. Încorporați restul de făină până când aluatul devine fin.
  • Întindeți aluatul pe o suprafață pe care ați cernut făină până ce acesta devine fin și elastic (aproximativ 6-8 minute). Acoperiți-l și lăsați la crescut timp de o 90 de minute-2 ore Sau până se dublează volumul.
  • Pentru umplutură: amestecați ingredientele foarte bine.
  • Cât timp aluatul crește putem face glazura de sirop de arțar caramelizat. Într-o tigaie pentru sos se pun siropul de arțat, zahărul brun și untul. Se încălzesc la foc medium până ce compoziția începe să facă bule pe margine. Se adaugă alunele. La sfârșit turnați sosul în două tăvă de 22 x22 cm.
  • Desfaci aluatul în două. Puneți o jumătate deoparte. Pe o suprafață pe care a fost cernută făină, modelați jumătatea de aluat într-un pătrat de 30x30 cm. Umpleți pe jumătate aluatul cu cremă împăturiți pe dindoua. Sigilați aluatul la capete. Tăiați aluatul în 8 bucăți. Așezați bucățile în tăvile pregătite (cele cu glazură). Acoperiți și lăsați la crescut timp de 30-45 de minute. Repetați cu a doua jumătate de aluat.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 de grade. Dați la copt pentru 25-30 de minute. Scoateți și lăsați la răcit timp de 2 minute.

Bonus

În această rețetă o să aveți nevoie de „Corn Syrup”, rețeta o găsiți aici.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept