Placintă cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente aluat: 550 ml apa;
  • 1ou;
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii;
  • ½ cană ulei;
  • 1 praf sare;
  • 16g zahăr vanilat;
  • 1 kg făină;
  • Ingrediente pentru umplutură: 1kg mere;
  • ½ cană zahăr;
  • scorţişoară – dupa gust;

Pași

90'
10'
1
  • Se încălzeşte apa şi se adaugă uleiul, sarea, zahărul vanilat, oul și drojdia, amestecându-se până se obţine un amestec omogen. Se frământă cu făina şi se întinde într-o foaie.
  • Sfat: pentru a obţine un aluat fraged se amestecă puţină făină cu ¼ cană de ulei până se obţine o pastă subţire. Această pastă se întinde pe foaia de aluat, se împatureşte şi se lasă la frigider aproximativ 3-4 ore.
  • Pentru umplutură: Merele se dau prin răzătoare şi se încorporează cu zahărul şi scorţişoara.
  • Aluatul obţinut se împarte în 2 părţi egale. Fiecare parte se întinde în câte o foaie de aproximativ 5-8mm.. Se pune în tavă prima foaie, peste care se adaugă umplutura de mere, apoi şi cea de-a doua foaie şi se taie în formă de pătrat. Peste foaia de deasupra se presară zahăr tos.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine