Plăcintă cu brânză și stafide

Ingrediente

  • 10 grame drojdie proasătă Secretul Bunicii
  • 5oo grame făină
  • un strop de sare
  • 150-200 grame zahăr, după gust
  • 150 ml lapte călduță
  • 50 ml ulei
  • 500 grame brânză dulce
  • 3 ouă
  • 100 grame stafide

Pași

60'
30'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Se adaugă restul de făină, apă, ulei, sare şi 100 grame de zahăr. Treptat de adaugă ingredientele și se frământă aluatul până ce toate ingredientele se omogenizează.
  • Aluatul se lasă la dospit 30 de minute. Se acoperă cu un prosop și se așează la loc călduț.
  • Se ia brânza dulce și se amestecă împreună cu 2 ouă, cu stafidele și cu restul de zahăr, până se omogenizează.
  • După ce aluatul s-a dospit, se ia jumătate din aluat și se întinde pe o porțiune netedă.
  • Se întinde peste jumătate din compoziția de brânză dulce și se rulează.
  • Aa procedăm și cu cealaltă jumătate de aluatul și brânză dulce.
  • Se ung cele două rulouri cu un ou bătut.
  • Se pregătește cuptorul și se preîncălzește la 180 de grade.
  • Se lasă la copt până devine rumenă. Se PResară cu zahăr pudră, pentru un gust intens.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept