Pizza cu pui, anghinare și brânză cu mucegai

Publicat la 23.01.2018. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 căni de făină
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 lingură de ulei
  • 1 linguriță de mălai
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 125 de grame de pui
  • 1 1/2 cană de miez de aghinare
  • 113 grame de mozzarela
  • 56 de grame de brânză cu mucegai
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 2 linguri de frunze de tarhon

Pași

20'
12'
0
  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
  • Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Ungeți hârtia de copt, apoi presărați mălai peste aceasta. La final, așezați aluatul peste hârtia de copt.
  • Preîncălziți cuptorul la 260 de grade Celsius
  • Într-o tigaie încălziți uleiul și usturoiul, pe foc mic. Lăsați doar până ce se încinge bine uleiul și usturoiul se înmoaie, aproximativ 3 minute. Luați tigaia de pe foc.
  • Ungeți aluatul cu uleiul cu usturoi, adăugați și câteva bucăți de usturoi moale. Adăugați pui, miezul de aghinare, mozzarela și brânza mucegăită. Presărați piper și frunzele de tarhon. Dați la cuptor pentru 10-12 minute.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine