Pizza cu porumb

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 200 g boabe de porumb
  • 150 g mozzarella
  • 100 g șuncă Praga
  • 125 ml smântână
  • o jumătate linguriță ulei de măsline

Pași

60'
15'
0
0
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Acoperim recipientul și îl lăaăm la loc călduros pentru 15 minute.
  • într-un bol adăugăm făina, în mijloc punem conținutul de drojdie, adăugăm uleiul de măsline și apa caldă. Se adaugă sarea și se frământă până se omogenizează ingredientele.
  • Mutăm totul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm s se dospească la loc călduros până își dublează volumul.
  • După dospire, se așează aluatul pe masa de lucru, se împarte în 4 și se întinde cu mâna fiecare porție.
  • Se așează pizza în tava tapetată cu ulei de măsline.
  • Se întinde smântâna, se adaugă șunca și boabele de porumb bine scurse.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 grade. Introducem pizza pentru 7-8 minute.
  • După 7-8 minute, deschidem ușa cuptorului și presărăm pe suprafața pizzei cuburile de mozzarella. O lăsăm la cuptor încă 6 minute.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept