Pizza cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 căni de făină
  • 28 de grame de drojdie Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 3/4 linguriță de sare
  • 2/3 cană de apă caldă
  • 3 linguri de ulei de porumb
  • Umplutură și glazură
  • 2 mere verzi curățat, scobite și tăiate foarte subtițre
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de unt sau margarină topită
  • 1/2 lingură de corn syrup
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/4 cană de alune tocate

Pași

20'
21'
0
0
  • Preîncălziți cuptorul la 232 de grade C
  • Combinați 1 cănă de făină, drojdia nedizolvată sarea și zahărul într-un bol de făină. Adăugați apa caldă și uleiul și amestecați până ce totul este omogenizat. Cerneți făină până aveți un aluat moale. Rezultatul ar trebui să fie un aluat în formă de bilă moale și ușor lipicioasă. Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul timp de 4 minute până ce devine elastic și fin. Adăugați făină dacă este necesar.
  • Întindeți aluatul într-o tavă sau formă pentru pizza unsă. Aveți grijă să acoperiți foarte bine marginile tăvii. Puteți folosi o furculiță pentru a presa aluatul de pereții tăvii.
  • Într-un bol amestecați scorțișoara, amidonul de porumb și zahărul brun într-un bol, amestecați bine. Adăugați peste amestec corn syrup-ul, vanilia și untul topit și amestecați bine.
  • Așezați feliile de măr într-un cerc concentric deasupra aluatului. Turnați amestecul pe deasupra merelor și la final presărați alunele.
  • Așezați tava în mijlocul cuptorului și lăsați la copt pentru 16-21 de minute sau până ce aluatul este maroniu-auriu.

Bonus

Rețeta de corn syrup o găsiți aici

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept