Pască tradițională

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 grame făină
  • 60 ml lapte călduț
  • 200 grame zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 200 grame unt
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • Coaja rasă de la jumătate de portocală
  • ½ linguriță sare
  • Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • 250 grame zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 200 grame stafide
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • Coaja rasă de la jumătate de portocală
  • ½ linguriță sare
  • Pentru uns: 1 ou

Pași

45'
60'
0
0
  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu maiaua de la punctul anterior, cu gălbenușurile și se frământă bine, adăugându-se pe rând toate celelalte ingrediente pentru aluat.
  • Aluatul obținut se lasă la crescut pentru o oră – o oră și jumătate sau până își dublează volumul.
  • Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, în afară de stafide, se mixează bine, apoi se adaugă și stafidele și se amestecă.
  • Din aluat se păstrează o bucățică de dimensiunea unui pumn și restul se întinde într-o foaie (mai groasă sau mai subțire în funcție de cât de gros vreți să fie blatul și de dimensiunea tăvii de copt).
  • Se așază foaia de aluat în tavă, inclusiv pe marginine acesteia și peste se toarnă umplutura, uniform.
  • Din restul de aluat se fac ornamente, după bunul plac.
  • Toată suprafața superioară se unge cu ou bătut.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept