Pariziene cu mere

Publicat la 31.10.2018. de Angela Cristea6

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 500 g făină
  • 150 g iaurt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic drojdie
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • Umplutura :
  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 5 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță scorțișoară

Pași

1'
1'
0
0
  • Preparăm aluatul și lăsăm la dospi timp de o oră .
  • Merele se curăță , se taie cubulețe și se călesc împreună cu zahărul . La gata se adaugă scorțișoara .
  • După timpul de dospire împărțim aluatul în 16 bucăți . Fiecare bucată se întinde în dreptunghi și pe o margine se pune umplutura de mere . Se ia marginea cu mere și se pliază , se presează ușor , iar partea cealaltă se taie fâși subțiri și se pune peste partea cu umplutura .
  • Se mai lasă 15 minute la crescut . Se ung cu ou și se dau la copt la 180 de grade până se rumenesc frumos . Călduțe se ung cu miere . Se savurează cu plăcere !

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept