Pandișpan polonez cu prune

Publicat la 11.05.2018. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 1 și 1/2 căni lapte
  • 9 și 1/2 căni făină
  • 2 căni zahăr
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 pachet margarină
  • 1/2 cană de păine uscată
  • 4 ouă
  • 2 și 1/2 căni zahăr
  • 4 lingurițe zahăr vanilat
  • 6 căni prune fără sâmburi
  • 1/2 pachet unt
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pași

60'
60'
0
0
  • Într-o bol la foc mic, încălziți o jumătate de ceașcă de lapte până ajunge la aproximativ 38 grade C. Adăugați pe foc 1 lingură de făină și 1 lingură de zahăr.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Compoziția de pe foc se adaugă peste drojdie. Se amestecă ușor până când devine cremos.
  • Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald 20-30 de minute, până când compoziția formează o textura spongioasă.
  • Se topește margarina într-o bol la căldură scăzută.
  • Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți o tavă și presărați cu pâinea uscată.
  • Puneți ouăle și 1 și 1/8 cană de zahăr într-un blender și amestecați până când devine galben și pufos. Într-un castron mare de amestecare împreună cu 8 căni de făină și cu zahăr vanilat. Se amestecă compoziția cu drojdia și margarina călduță.
  • Începeți să adăugați 1 cană de lapte în aluat puțin câte puțin, până când aluatul nu se mai lipește de degete și devine neted și uniform. Se frământă timp de cel puțin 15 minute.
  • Așezați uniform aluatul în tavă și adăugați prunele.
  • Într-un castron, amestecați 1 1/2 căni de făină, untul și 1/2 cană de zahăr cu un tăietor de patiserie până când amestecul seamănă cu niște crumburi fine; presărați amestecul peste prune. Adăugați și scorțișoara.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră sau 1 oră.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept