Păjitură cu coacăze

Publicat la 04.06.2018. de SPS

Ingrediente

  • 1 cană zahăr brun
  • 2 căni jumate de făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 pachet unt
  • 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ linguriță sare
  • 1 și 1/4 căni zahăr tos
  • 1 ou
  • 1 esență vanilie
  • ½ căni lapte
  • 1 cană coacăze proaspete

Pași

20'
60'
0
  • Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți o tavă rotundă, cu ulei.
  • Amestecați într-un bol 1 cană se zahăr brun, 2/3 cană făină, 1 linguriță de scorțișoară. Adăugați ½ pachet unt. Mixul va fi sfărâmicios. Puneți-l de o parte.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Pentru prăjitură: amentecați ½ pachet unt într-un bol până devine cremos. Adăugați 1 cană zahăr tos și bateți cu mixerul sau telul compoziția până devine pufoasă.
  • Adăugați 1 ou și esența de vanilie. Adăugați 1 cănă de făină, drojdia și sarea. Adăugați puțin câte puțin laptele, amestecând mult la fiecare adăugare.
  • Turnați jumătate din aluat în tavă. Adăugați peste coacăzele. Puneți și cealaltă jumătate în tavă.
  • Coaceți la 175 de grade C pentru 55-60 minute, până devine maroniu.
  • Lăsați compoziția să se răcească. Presărați zahăr pudră peste.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine