Paine impletita de casa

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 50 g drojdie,
  • 300 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de dovleac si susan,
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar

Pași

100'
50'
0
  • Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, zaharul si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat elastic, iar coca se desprinde de pe maini. Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.
  • Acum se imparte aluatul in 2 aluaturi mai mici. Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si il impartim din nou in doua. Intindem cu sucitorul foile de aluat, dar nu prea mult, ci atat cat sa fie usor de manevrat, pentru ca le vom impleti. Pregatim astfel si celalalt aluat si punem in tavi painile, pe care le mai lasam la crescut inca 15 minute.
  • Apoi ungem cu ou painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant. Pofta Buna!

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine