Pâine împletită cu cremă de brânză și caramele

Publicat la 05.05.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • Aluat
  • 1/2 cană de apă călduță
  • 1/4 ceașcă de zahăr
  • 2 lingurițe de lapte praf
  • 1-1/2 linguriță de sare
  • 1-1/2 lingură de unt sau margarină
  • 4 căni de făină
  • 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
  • Umplutură
  • 1 pachet de cremă de brânză înmuiat.
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/2 ceașcă de caramele
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 lingură de unt sau margarină topită
  • Glazură
  • 2 cești de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de lapte
  • Caramele topite.

Pași

40'
30'
0
0
  • Într-un bol adăugați două căni de făină, zahărul, sarea, drojdia nedizolvată și laptele praf. Încălziți apa și untul și adăugați în bol. Bateți timp de 3 minute la viteză medie. Cerneți restul de făină până ce devine un aluat moale. Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul timp de 8-10 minute până ce devine fin și elastic. Apoi lăsați la odihnit timp de 15 minute.
  • Rulați aluatul într-un dreptunghi de 10 x30 cm. Tăiați dreptunghiul în 3 fâșii de 10 cm.
  • Preparați umplutura. Într-un bol amestecați crema de brânză și zahărul brun până ce se omogenizează. Adăugați în mix caramelele tăiate mărunt și scorțișoara.
  • Ungeți fâșiile de aluat cu ou, aveți grijă să întindeți bine oul pe toate părțil. Adăugați umplutura în mijlocul fâșiilor apoi modelați fiecare fâșie ca pe o funie. Sigilați prin presare fâșiile atât la capete, dar și pe lung. Împletiți fâșiile apoi acoperiți și lăsați la crescut timp de 1 oră într-un loc uscat și cald.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 de grade C și dați la copt pentru 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați la răcit timp de 10 minute.
  • Preparați glazura amestecând laptele și zahărul. Ungeți pâinea cu glazura apoi presărați caramelele rămase tăiate mărunt.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept