Pâine cu rom și stafide

Publicat la 05.07.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • Aluat
  • 28 ml de rom
  • 85 grame de stafide
  • 170 ml lapte
  • 28 grame de unt nesărat
  • 1/2 linguriță esență de rom
  • 1 ou mare
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 361 grame de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 17 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Glazură de rom
  • 113 grame de zahăr pudră
  • 28 ml de lapte
  • 1/4 lingutiță de esență de rom

Pași

30'
40'
0
0
  • Puneți stafidele și romul într-un bol și lăsați stafidele să absoarbă romul.
  • În mașina de pâine puneți restul ingredientelor pentru aluat, în ordinea în care au fost puse în lista și setați mașina pe procesul de creștere a aluatului. Atunci când mașina dă semnalul că este gata pentru a adăuga și alte ingrediente, turnați stafidele cu rom în aluat. Tot în acest moment, verificați dacă aluatul nu are nevoie de apă sau făină în plus. Aluatul trebuie să fie fin și în formă deo bilă. Lăsați procesul de creștere să ajungă la final.
  • Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și presați ușor pe el pentru a îl dezumfla. Desfaceți aluatul în 3 părți și împachetați părțile una peste alta, de așa natură, încât marginile să fie în interior. Acoperiți și lăsați la dospit 10 minute.
  • Tot pe o suprafață dată cu făină, modelați cele trei părți de aluat în formă de frânghie cu dimensiunea de 30 cm. Așezați primele două părți de aluat, într-o tavă, tapetată în folie de copt unsă. Aveți grijă ca primele două bucăți de aluat în formă de frânghie să se intesecteze, ca un x. A treia bucată de aluat o așezați deasupra celor doua. Împletiți bucățile de aluat începând de la capete spre mijloc. Presați capetele celor trei bucăți de aluat și împăturiți spre interior. Acoperiți cu o folie de plastic unsă și lăsați la dospit până își dublează volumul, aproximativ 35-45 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C. Dacă doriți, înainte de a da la cuptor, ungeți partea superioară cu ou. Dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până ce pâinea prinde o culoare maroniu-aurie.
  • Pentru a face glazura amestecați bine ingredientele până ce se omogenizează. Întindeți glazura peste pâine cât este caldă.

Bonus

Pentru această rețetă o să fie ncesară utilizarea mașinii de pâine.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept