Pâine cu ouă umplută cu carne

Ingrediente

  • 10 ouă
  • 1 kg făină
  • 120 ml lapte
  • 17 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 ml apă
  • 120 grame unt
  • 120 ml ulei de măsline
  • 2 cârnați feliați subțire
  • 150 grame șuncă presată tocată
  • 250 grame bacon tocat
  • ½ linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 1 ou bătut

Pași

45'
40'
0
  • Drojdia se dizolvă în lapte, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Ouăle se bat și se adaugă peste maiaua de la punctul anterior.
  • Într-un bol mai mare se mixează făina cu sarea, untul și uleiul de măsline, peste care se adaugă și amestecul de ouă și drojdie. Se frământă bine și se lasă la crescut pentru o oră și jumătate.
  • Aluatul se așază pe o suprafață pudrată cu făină și se întinde într-un pătrat cu latura de circa 20 cm și grosimea de circa 5 cm.
  • Pe aluat se așază întâi feliile de cârnat, apoi șunca și baconul.
  • Aluatul se rulează și se presează bine.
  • Se așază într-o tavă unsă cu puțin ulei și se lasă la odihnit pentru jumătate de oră.
  • Se unge cu oul bătut și se coace pentru 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Bonus

O rețetă de origine portugheză pe care v-o recomandăm din suflet.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine