Pâine cu ou și brânză

Publicat la 06.11.2018. de SPS

Ingrediente

  • 1/4 căni apă
  • 3/4 căni lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru uns: 2 ou, o lingură de apă, spanac, pătrunjel sau mărar și brânzică la alegere.

Pași

70'
35'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Încălziți apa, laptele și untul la 120 grade.
  • Adăugați ingredientele încălzite puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
  • Amestecați 2-3 miute la o viteză medie.
  • Adăugați 1 ou. Amestecați 1 minut.
  • Puneți aluatul pe masă și frământați-l 5-7 minute până devine elastic. Folosiți făină mai multă, acă este necesar.
  • Așezați aluatul într-un bol tapițat cu ulei să lăsați-l la crescut.
  • Dup ce și-a dublat mărimea, așezați-l pe masă i începeți să îl bateți pentru a scăpa de bulele formate în interior.
  • Împărțiți aluatul în 3. Întindeți fiecare bucată de aluat și lăsați-le la crescut timp de 40 de minute.
  • Pentru compoziție amestecați 1 ou cu 1 lingură de apă. Adăugați și mărarul/pătrunjelul sau spanacul mrunțit, împreună cu brânzica. Ungeți prima bucată de aluat, apoi o adăugați pe a doua. Repetați mișcarea. Adugai a treia foaie de aluat. Rulați.
  • Așezați aluatul în tava tapițată sau pe foaia de copt și introduceți la cuptor la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Ungeți-l cu încă un ou. Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept