Nutella French Rolls

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie proaspata secretul bunicii
  • 1 lgt zahar
  • 180 ml apa calduta
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 6 lg nutella
  • 100 g nuca zdrobita
  • seminte de susan
  • 2 lgt zahar brun
  • 1 ou pt uns

Pași

40'
40'
0
0
  • Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor apoi se lasa la activat. Intre timp se adauga 1 lg zahar in restul de lapte caldut si se amesteca pana se dizolva.
  • Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca usor, se toarna laptele si apa caldute, ouale batute si se incorporeaza totul bine. La final se adauga untul la temperatura camerei, taiat bucatele. Se framanta aluatul pana devine omoen si nelipicios. Se lasa la dospit timp de o ora.
  • Se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se imparte in 12 buati egale. Se ia fiecare bucata si se intinde cu un sucitor, in forma dreptunghiulara. Se ruleaza apoi strans de la un capat la altul pe latime si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Am pregatit asa simple 6 bucati.
  • Pe restul bucatilor se intinde cate o lingura cu nutella si se presara nuca zdrobita grosier. Se ruleaza fiecare cat mai strans si se asaza in tava. Se lasa 15 minute sa mai creasca.
  • Se bate bine oul. Cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu oul batut. Peste cele simple se pesara seminte de susan iar peste celelalte se presara zahar brun.
  • Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca35-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie pentru 5-10 minute apoi se pot servi. Pofta buna!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept