Noduri cu piure, ceapă verde și usturoi

Ingrediente

  • ¼ cană apă călduță
  • ¼ linguriță zahăr
  • 13 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri unt
  • 1 căpățână medie de usturoi tocată mărunt
  • ½ cană lapte călduț
  • ½ cană piure de cartofi
  • ¼ cană ceapă verde tocată mărunt
  • 1 ou
  • 1 ½ lingurițe sare
  • 3 ¼ căni făină Topping
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură ceapă verde tocată mărunt

Pași

45'
20'
0
5
  • Drojdia se dizolvă în apă, se amestecă zahărul și se lasă la crescut 10 minute.
  • 3 linguri de unt se topesc și peste se adaugă usturoiul, lăsându-se pe foc pentru încă un minut.
  • Se amestecă laptele cu piureul de cartofi, cu ceapa verde, oul, sarea și compoziția de unt cu usturoi, apoi se adaugă maiaua și făina și se frământă, apoi se lasă la crescut pentru o oră.
  • Aluatul se împarte în 16 părți egale, cărora li se dau forma unor sfori. ”Sforile” se leagă în noduri duble, se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă circa 40 de minute.
  • Se coc la foc tare pentru circa 20 de minute sau până se rumenesc ușor, apoi se scot din cuptor, se unt cu cele două linguri de unt topit și peste ele se presară ceapa verde pentru topping.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept