Noduri cu nucșoară și scorțișoară

Ingrediente

  • Aluat 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană zahăr
  • 3 ½ căni făină
  • ¾ linguriță nucșoară măcinată
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 cană lapte călduț
  • 1 ½ lingură ulei
  • 6 linguri unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 gălbenuș
  • Umplutură 5 linguri unt
  • 1/3 cană zahăr
  • 1 lingură nucșoară măcinată
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/8 linguriță sare
  • Glazură 1 albuș
  • 1 lingură lapte
  • 3 linguri zahăr
  • ½ linguriță nucșoară

Pași

60'
10'
0
5
  • Drojdia se dizolvă în foarte puțin lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Într-un bol se amestecă făina cu restul de zahăr, scorțișoara, nucșoara și sarea, apoi se adaugă maiaua de la punctul anterior.
  • Se mixează restul de lapte cu uleiul și untul și se încălzesc până untul se topește aproape complet.
  • Mixul se adaugă în aluat, plus un gălbenuș și esența de vanilie și se frământă bine. Se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se amestecă bine toate ingredientele pentru umplutură.
  • Aluatul se împarte în doua, apoi se mai frământă puțin și se întinde în câte o foaie subțire.
  • Umplutura se întinde pe fiecare dintre cele două foi, lăsând o margine de 2 centimetri pe fiecare latură.
  • Fiecare foaie se îndoaie pe jumătate, apoi se împarte in 10-12 fâșii.
  • Fâșiile se rulează în jurul degetelor, apoi se înnoadă cu ultima bucățică rămasă.
  • Se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă la crescut pentru 45 de minute.
  • Albușul se bate cu laptele pentru glazură. Separat se amestecă zahărul cu nucșoara.
  • Nodurile se ung cu albușul combinat cu lapte și peste ele se presară zahărul amestecat cu nucșoară.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, pentru 8-10 minute.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept