Mucenici moldovenești

Publicat la 07.03.2016. de SPS

Ingrediente

  • Aluat: 1 kilogram făină
  • 3 ouă
  • 125 grame zahăr
  • 450 mililitri lapte călduț
  • 50 mililitri ulei
  • 10 grame sare
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • 1 esență de vanilie
  • 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Sirop: 300 mililitri apă
  • 150 grame zahăr
  • Coajă rasă de la o portocală
  • Extra: Miere
  • Nucă măcinată

Pași

30'
40'
0
0
  • Drojdia se dizolvă într-o jumătate de cană de lapte căldut, alături de două linguri de zahăr, apoi se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se freacă ouăle cu restul de zahăr și se adaugă într-un castron în care a fost cernută făina. Peste acestea se adaugă și drojdia dizolvată și se amestecă bine. Se adaugă sarea esențele, coaja de lămâie și se frământă, adăugând treptat laptele, apoi și uleiul. Se lasă la crescut pentru o oră.
  • Aluatul se împarte în bile de circa 12 centimetri diametru, care de modelează în forma unui sul, apoi în forma cifrei 8.
  • Se așază hârtie de copt în tavă, apoi se umple cu mucenici și se mai lasă la crecut pentru 25 de minute.
  • Se coc la foc potrivit până se rumenesc.
  • Ingredientele pentru sirop se pun la fiert și se amestecă în continuu pînă dau în clocot. Apoi, siropul se lasă la răcorit și se toarnă peste mucenici.
  • Mucenicii se stropesc cu miere, se presară nucă măcinată peste ei și sunt gata de servire.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept