Mini pizza

Publicat la 29.12.2015. de SPS

Ingrediente

  • Pentru blat 250 grame făină
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguriţe ulei
  • jumătate linguriţă zahăr
  • jumătate linguriţă sare
  • Pentru umplutură 200 grame ciuperci tocate
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 ardei gras tocat
  • 1 lingură ulei
  • 200 grame şuncă presată
  • Pentru sos 500 grame pastă de tomate
  • o jumătate de ceapă dată pe răzătoare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare după gust
  • Pentru topping o cană sos alb
  • mozzarella
  • pătrunjel verde

Pași

60'
15'
0
0
  • Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul şi în mijlocul lor se face o gropiţă.
  • Drojdia se dizolvă în jumătate de cană de apă călduţă şi se lasă 10 minute la crescut, po se adaugă în gropiţa din făină.
  • Se amestecă bine şi se adaugă apă până la obţinerea unui aluat elastic. Se frământă pentru 5-10 mnute şi se lasă la crescut 45 de minute.
  • Pentru umplutură, uleiul se încinge şi în el se căleşte uşor ceapa, apoi ardeiul gras, şunca presată şi ciupercile.
  • Pentru sos, se încinge uleiul şi în el se călesc ceapa şi usturoiul, după care se adaugă sosul tomat şi se fierb. Se iau de pe foc ş după ce se răcoresc se omogenizează cu un blender.
  • Aluatul se mai frământă un minut şi se împarte în biluţe de circa 7 centimetri diametru.
  • O tavă de brioşe se unge cu puţin ulei şi în ea se întinde aluatul.După 10 minute se adaugă umplutura, sosul de roşii şi, deasupra, puţin sos alb, alături de o bucăţică de mozzarella.
  • Se coc la 200 de grade pentru 10-15 minute , apoi se decorează cu frunzuliţe de pătrunjel.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept