Mini pita

Ingrediente

  • 2 și ½ căni făină
  • 1 cană apă călduță
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură ulei

Pași

15'
15'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Lăsați compoziția până devine cremoasă, aproximativ 10 minute.
  • Mixați cu celelalte ingrediente.
  • Aluatul nu trebuie să fie lipicios.
  • Ungeți aluatul cu ulei de măsline și frământați-l pentru 5 minute.
  • Ungeți bolul cu ulei.
  • Așezați aluatul în bol și lăsați-l la dospit 1 oră, până se dublează. Acoperiți-l cu un prosov și lăsați-l la căldură.
  • După dospire împărțiți aluatul în mingii de cocă.
  • Întindeți-le pe masă, apoi lăsați-le încă 5 minute pentru a crește puțin.
  • Puneți aluaturile unul câte unul pe foc, până se rumenesc ușor pe întreaga suprafața.
  • Serviți-le cu brânză, tzatziki sau miere.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept