Melcișori cu nucă

Publicat la 15.08.2018. de SPS

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 250 ml apă caldă
  • 10 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 gr zahăr
  • 4 linguri miere
  • 30 gr margarină
  • 300 gr miez de nucă

Pași

30'
30'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut. Lăsați maiaua să se dospeasc, până își dublează mărimea.
  • Într-un castron, punem apa călduță și dizolvăm cele 4 linguri de miere, amestecând ușur. Peste miere adăugăm margarina deja topită.
  • În această compoziție de miere și amrgarină, vom turna maiaua, după care adăugăm puțin câte puțin făina.
  • Se frământă până la omogenizare. Se așează într-un castron, la loc călduros și se acoperă castronul cu un prosop curat. Se lasă la dospit.
  • După dospire, luăm aluatul și îl întindem sub forma unei foi subțiri. Se presară miezul de nucă măcinar împreună cu zahărul.
  • Aluatul se rulează strâns, după care se taie ruloul în porții egale.
  • Se tapițează o tavă sau se pune foaie de copt și se așează rulourile. Se lasă să se mărească compoziția.
  • Se ung cu apă și zahăr sau ou pentru a se rumeni.
  • Se lasă la cuptor circa 25-30 de minute, până se rumenesc.
  • Pofta bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept