Gomboți cu prune și scorțișoară

Publicat la 29.07.2017. de erika

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1kg cartofi fierți in coajă
  • Faina cat cuprinde
  • 1 lingura gris
  • 1 lingură untură
  • Sare
  • Pesmet
  • Zahar
  • Scortisoara
  • Smântâna dulce
  • Compot de prune

Pași

1'
1'
0
  • Pune la fier cartofii in coaja si cand s-au fiert decojeste, pasează si lasa la racit
  • Pregătești pesmet intr-o tigaie, pui putin ulei si amesteci pana se face maroniu
  • La cartofi adaugi 1 ou întreg, sare, 1 lingura de griș, o lingura se untura si amesteci. Adaugi treptat faina cu grija sa nu fie nici prea moale nici prea tare
  • Faci bulgărașe din aluat, întinzi si apoi in mijloc pui prunele si faci bulgarese din nou. Ca sa fie mai placut la gust cand pui prunele sa aduci si un pic de zahar cu scortisoara.
  • Pui apa la fiert si cand da clocot pui bulgarasele
  • Se lasa la fiert pana se ridica si se mai lasa inca 2-3 minute la fiert, apoi se poate tavali in pesmet.
  • Se servește cu zahar si Opțional cu scrortisoara si smântâna dulce.
  • Pofta buna!

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine