Gogoși franțuzești (Beignete)

Publicat la 13.11.2017. de SPS
Tags: SPS,

Ingrediente

  • 400 g faină
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr
  • 15 g drojdie Secretul Bunicii
  • 220 ml apă calda
  • Ulei
  • Zahăr pudră
  • 5 g sare

Pași

40'
10'
0
  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de 5 g zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Intru-un bol se adaugă 300 g faină, untul topit, zahărul, maiaua și sarea. Se bate cu mixerul, iar după un timp se adaugă ouăle și apa. După 3 minute la viteza medie, se adaugă faina rămasa puțin câte putin. Se continua amestecarea pentru încă 5 minute .
  • Coca se lasă 30 min acoperită la crescut.
  • Se pune ulei într-o tigaie pana are o adâncime de 3-4 cm.
  • Din coca obținută se iau bulgari de dimensiuni medii si se pun in tigaie. Se învârt pe ambele părți pana gogoșile incep să se rumenească.
  • Când sunt calde se presară zahăr pudra peste ele.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine