Gogoși cu zahăr sau umplute

Ingrediente

  • 100 ml apă
  • 150 ml zară (la temperatura camerei)
  • 1 ou bătut (la temperatura camerei)
  • 57 g unt topit
  • 454 g făină
  • 57 g zahăr
  • O lingurăță sare
  • 3.5 g drojedie proaspătă Secretul Bunicii
  • Ulei pentru păjit (floarea soarelui)
  • Zahăr pentru ornat
  • Gem, Nutella și, la alegere, frișcă proaspătă.

Pași

60'
25'
0
0
  • Puneți apa, zară, oul bătut și untul topit într-un bol pentru mixer sau în mașina de pâine apoi adăugați făina, zahărul și sarea.
  • Creați o adâncitură în mijlocul ingredientelor uscate și adăugați drojdia. Pentru mașina de pâine setați pe: aluat iar pentru mixer folosiți capul special pentru aluat și învârtiți până se transformă în aluat moale. Acoperiți aluatul până ce mărimea lui se dublează.
  • După ce aluatul a crescut tăiați-l în două. Pastrați o jumătate acoperită. Pe o suprafață pe care ați întins făină, cu făcălețul. Întinde-ți ușor aluatul, să aibă o grosime de ½. Nu lăsați aluatul să se odihnească, imediat ce ați termina tăiați (dacă doriți) aluatul în cercuri sau modelați în formă de bilă (dacă doriți să umpleți cu nutella sau cu gem lăsați un gol în centru sau, la final când sunt gata, tăia-ți pe jumătate gogoașa)
  • Tapetați o tavă în „hârtie pentru copt” și puneți aluatul modelat în ea. Puneți aluatul la cuptor pentru 1 minut, nu mai mult. Setați un cronometru dacă este necesar. Sfat: Pentru a împiedica aluatul să se usuce, într-o cană de măsurat termorezistentă puneți apă fiartă și băgați în cuptor împreună cu aluatul.
  • Încălziți uleiul la 180º. Puteți păstra puțin aluat pentru a verifica. Dacă aluatul se face imediat brun-auriu atunci uleiul este prea încins iar dacă aluatul nu începe să se prăjească imediat atunci este prea rece.
  • Prăjiți aluatul. Acesta trebuie să fie brun-auriu pe ambele părți
  • Când Gogoașa se mai răcește o puteți orna cu zahăr sau umple cu gem, nutella și frișcă.

Bonus

Ca această rețetă să fie desăvârșită este necesar să fie utilzat un cântar special pentru ingrediente.  Reușita acestei rețete se bazează pe măsurători.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept