Gogoși coapte cu unt de arahide, ciocolată și caramel

Ingrediente

  • Pentru aluat: ½ cană de apă călduță
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 gălbenușuri
  • 1/3 cană zahăr
  • 2 ½ căni făină
  • ¼ linguriță sare
  • 4 linguri unt adus la temperatura camerei
  • ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
  • Pentru umplutură: 115 grame cremă de brânză
  • 125 grame unt de arahide
  • ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
  • 30 grame zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Pentru topping: 4 linguri unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurițe miere
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 60 grame ciocolată tocată mărunt
  • 125 grame zahăr pudră
  • bucățele de caramel

Pași

75'
15'
0
0
  • Dizolvați drojdia și o lingură de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10-15 minute.
  • Amestecați făina cu restul de zahăr, esența de vanilie, gălbenușurile și sarea. Adăugați și maiaua de la punctul anterior.
  • Încorporați și untul și smântâna lichidă și frământați bine aluatul, apoi lăsați-l la crescut într-un vas uns cu puțin ulei pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 1 – 1,5 cm grosime și tăiați din ea cercuri.
  • Așezați cercurile de aluat în tavă, pe hârtie de copt și lăsați-le la dospit pentru încă jumătate de oră.
  • Coaceți gogoșile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 15 minute, sau până devin aurii, apoi lăsați-le puțin la răcorit.
  • Pentru umplutură mixați crema de bânză cu untul de arahide, smântâna de gătit, zahărul și esența de vanilie.
  • Puneți umplutura într-un poș pentru ornat, tăiați gogoașa puțin într-o laterata și umpleți-o.
  • Pentru topping, într-o crăticioară pusă pe foc mediu, amestecați untul, mierea, și esența de vanilie, până untul se topește.
  • Dați focul mic, adăugați ciocolata și amestecați până compoziția se omogenizează.
  • Opriți focul și adăugați zahărul pudră. Amestecați bine.
  • Scufundați gogoșile în glazură. Dacă glazura se răcește până terminați de glazurat, puneți compoziția din nou puțin pe foc și continuați.
  • Ornați cu bucățele de caramel.
  • Lăsați gogoșile la răcit pentru minimum 30 de minute înainte de a le servi.

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept