Gogoși ca la mama acasă

Publicat la 31.10.2018. de SPS
Tags: gogosi, SPS,

Ingrediente

  • 8 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 linguri zahăr
  • 150 ml lapte cald
  • 225 grame făină, plus extra pentru frământat
  • 1/4 lingură sare
  • 50 grame unt
  • 1 ou
  • 300 ml ulei pentru prăjit
  • dulceață sau gem la alegerea voastră

Pași

90'
10'
0
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, împreună cu 2 linguri de zahăr, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut. Lăsați la cald până se dospește puțin.
  • Mai întâi de toate, trebuie să știți că acest tip de gogoși se prăjesc în baie de ulei. Pentru asta, aveti nevoie de un ceaun.
  • Luți făina de o parte, împreună cu o lingură de zahăr și un strop de sare.
  • Faceți loc în mijlocul conținutului de făină și așezați coca dospită, restul de lapte cald, un ou și untul topit. Frământați bine.
  • Acoperiți bolul cu un prosop și lasați la loc cald timp de 45 de minute pentru a-și dubla mărimea.
  • Așezați aluatul pe masă, frământați-l minute, întindeți-l și formați 12 mingii din el. Lăsați-le la dospit câteva minute, până își dublează mărimea.
  • Puneți uleiul la încins, la 190 grade. Când uleiul este pregătit, aruncați ușor câte o minge de cocă în interiorul ceaunului și lăsați-o 30 de secunde pe fiecare parte. Gogoașa se coace ân 3-5 minute.
  • Fiecare gogoașă se așează pe un prosop de hârtie, pentru ca uleiul să se scurgă din ea.
  • Rulați gogoșile în zahărul rămas, faceți o gaură în interior și umpleți cu gem sau dulceața preferată.
  • Poftă bună!

Asemănător

Comentarii

Savarină Uriașă - Jamila Cuisine

Acest site https://sapreparamsavuros.ro foloseşte cookies pentru inregistrare, publicare de continut si analiza traficului pe site . Afla mai mult Nu accept Accept