Găluște

Publicat la 13.06.2018. de SPS

Ingrediente

  • ½ pachet unt
  • ½ cană lapte
  • 9 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană apă
  • 3 ouă
  • ½ căni zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 4 și ½ căni făină
  • 1 litru de supă de pui

Pași

20'
10'
0
  • Puneți laptele și untul într-un bol și amestecați până untul se topește. Lăsați-l să se răcească.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați cu mixul de unt si lapte.
  • Combinați ouăle, zahărul și sarea într-un bol larg și amestecați până se combină ingredientele. Gradual, puneți făina, alternând cu mixul de lapte și drojdie.
  • Așezați aluatul la căldură, acoperindu-l cu un prosop entru 20 de minute.
  • Puneți supa de pui (fiertura) într-un vas si încălziți-o pe foc la o tempratură medie spre ridicată.
  • Între timp, presărați făină pe masă. Răsturnați aluatul pe masă și frământați ușor aproximativ 3 minute. Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios.
  • Împărțiți aluatul, utilizând un cuțit pentru a tăia aluatul în benzi de 2 degete lățime și puneți fâșiile în supa fierbinte.
  • Găluțele se scufundă inițial, apoi se ridică la suprafață atunci când sunt fierte, aproximativ 10 minute.
  • Îndepărtați găluștele din supă cu o lingură și așezați-le pe o sită pentru a se scurge apa.
  • Se servesc alături de supă, sosuri sau legume la grătar.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine