Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;

Pași

25'
80'
0
  • 1.Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora. 2.Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline. 3. Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat. 4.Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor. 5.Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine